vineri, 9 septembrie 2016

World Beauty Day

Ziua mondială a frumuseții (World Beauty Day) aniversată, anual, la 9 septembrie, este o zi dedicată tuturor celor iubitori de frumos. Începând din 1995, la inițiativa Comitetului Internațional al Esteticii și Cosmeticii (SIDESKO), se sărbătorește Ziua mondială a frumuseții.
 Este dedicată în special esteticienilor, stiliștilor, designerilor, instructorilor de fitness și a tuturor celor ce lucrează în domeniul înfrumusețării.
 Astăzi frumusețea nu e percepută ca fiind neapărat ceva cu ce te naști, ci rezultatul unei griji și atenții sporite asupra proprii imaginii. Frumusețe înseamnă armonie: curățenie, informare, îngrijire, sănătate, un mod sănătos de viață și atitudine.
Frumusețea ocupă un loc de preț în viețile noastre. În această zi se desfășoară numeroase concursuri de frumusețe pe tot globul.
 Abilitatea unei persoane de a percepe frumusețea este condiționată de mediul în care a crescut de educația primită.
 Chiar dacă se spune ca frumusețea vine din interior, se acordă o mare importanță și exteriorului, constatându-se o creștere a numărului de femei, în special, care iau cu asalt saloanele de înfrumusețare.
Dacă în trecut cele mai căutate erau frizeriile, acum în top au ajuns saloanele care oferă pachete întregi de solar, manichiură, pedichiură sau masaj.
 Nici bărbații nu se lasă mai prejos, numărul celor care se îngrijesc de aspectul exterior fiind și el în creștere. Ideea de frumusețe poate fi întâlnită oriunde, fie că este vorba de o locație, un obiect, o persoană sau o simplă stare de spirit.
 Ziua mondială a frumuseții este și un omagiu adus tuturor celor ce lucrează în domeniul înfrumusețării, între aceștia făcând parte și esteticieni, stiliști, designeri, instructori de fitness

Niciun comentariu: