vineri, 7 octombrie 2016

Stare de alertă!

Trei noi comune din județul Botoșani au fost incluse pe lista unităților administrativ-teritoriale în care s-a declarat stare de alertă din cauza secetei.
 Este vorba despre comunele Hudești, Mileanca și Suharău.
 Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit vineri și a aprobat și cantitățile de apă și combustibil care vor fi solicitate de la Rezervele de Stat, pentru unitățile administrativ-teritoriale unde este stare de alertă, fiind vorba despre 100.000 de litri de apă potabilă, 45 de tone de motorină și 5 tone de benzină.
După primirea acestor cantități, repartizarea se va face în funcție de populația și necesitățile din fiecare UAT.
 S-a pus în discuție și prognoza meteo-hidrologică din perioada următoare, iar prognoza nu este tocmai favorabilă, în continuare lipsind precipitațiile.
"Se estimează pentru trimestrul patru, începând cu luna octombrie, o răcire accentuată a vremii, precipitațiile vor fi în cantități reduse, în schimb este posibil să avem probleme cu căderi de zăpadă și polei, ceea ce poate pune probleme în sensul asigurării circulației pe drumurile publice", a precizat col. Cristian Amarandei, șeful ISU Botoșani.
 La ora actuală, stare de alertă, din cauza secetei este și în orașul Flămânzi, cu Chițoveni și Prisăcani, și în orașul Darabani, precum și în comunele Adășeni, Avrămeni, Bălușeni, Blândești, Cândești, Cristinești, Concești, Coțușca, Dângeni, Dimăcheni, Drăgușeni, George Enescu, Gorbănești, Lozna, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Ibănești, Manoleasa, Mihăileni, Mihălășeni, Mitoc, Nicșeni, Păltiniș, Rădăuți-Prut, Stăuceni, Șendriceni, Știubieni, Tudora, Văculești, Viișoara, Vlădeni și Vlăsinești.(st.bt.ro)

Niciun comentariu: