miercuri, 26 aprilie 2017

Fără prelungire!

Termenul limită pentru depunerea cererilor pentru subvenții este 15 mai și nu se mai acordă nicio prelungire, cu penalități de întârziere, așa cum s-a întâmplat în anii precedenți.
 Decizia a fost luată de Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Ordinul nr. 18 din 3 februarie 2017.
 În anii precedenți mai există o perioadă de prelungire cu 25 de zile, cu perceperea unor penalități de întârziere de 1% pe zi.
 Stabilirea perioadei a fost luată în conformitate cu prevederile regulamentelor europene care dau posibilitatea statelor membre să își stabilească perioadele în care primesc cererile pentru subvenții. Potrivit Ordinului 18/2017, decizia ca termenul final să fie de 15 mai a fost luată ”în vederea accelerării depunerii/primirii cererilor unice de plată în perioada în care nu se aplică penalități, efectuării controlului administrativ și pe teren în perioada optimă, acordării avansului și a plăților regulare, pentru întărirea legăturilor între centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agriculturii și beneficiarii schemelor de plăți și informare corectă a acestora, pentru reducerea costurilor financiare ale beneficiarilor.
 Potrivit art. 1, lit. a) ordinul ministrului Agriculturii ”între 1 martie – 15 mai 2017 se vor depune/primi cererile unice de plată, potrivit prevederilor Regulamentului de punere în aplicare (UE) nr. 809/2014 al Comisiei din 17 iulie 2014 și ale Regulamentului delegat (UE) nr. 640/2014 din 11 martie 2014”.
 Agenția de Plăți și pentru Intervenție în Agricultură a luat decizia să își suplimenteze programul pentru a nu exista întârzieri.
Astfel, se va lucra sâmbătă, 29 aprilie și luni, 1 mai, chiar dacă acestea sunt zile libere și bugetarii au o mini – vacanță în această perioadă.
 ”Rugăm fermierii să se prezinte la Centrele locale APIA până la data limită de 15 mai pentru depunerea cererilor unice de plată pentru Campania 2017.
 Pentru a veni în sprijinul fermierilor, menționăm că personalul APIA Centrul Darabani va lucra peste program în perioada rămasă până la data de 15 mai, inclusiv în zilele de 29.04. 2017 și 1.05.2017”, a transmis directorul APIA Botoșani.

Niciun comentariu: