joi, 14 septembrie 2017

Finalizarea verificărilor APIA


Inspectorii din cadrul Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura Iasi au verificat 90 la suta din suprafata totala declarata de fermierii din judet pentru a primi subventia in cadrul Schemei Unice de Plata pe Suprafata (SAPS) 2017.
 Acestia vor termina verificarile pana pe data de 1 octombrie 2017.
 "Noi suntem convinsi ca se vor finaliza controalele pana la data stabilita.
 In fiecare an, la nivel local, dar si central s-au facut toate eforturile din partea angajatilor APIA pentru ca acestea sa fie gata pana la 1 octombrie.
 Dupa ce se termina verificarile, se vor vira si banii in conturi", au declarat reprezentantii APIA.
 De la jumatatea lunii octombrie fermierii din judet vor primi avansul la subventiile din cadrul SAPS. In acest an, in jur de 20.046 de fermieri au solicitat subventia pe o suprafata pentru 209.085 hectare. Beneficiari ai platilor directe în cadrul SAPS pot fi persoanele fizice sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata.
 Acestia trebuie sa detina calitatea de proprietari, arendasi, concesionari, asociati administratori în cadrul asociatiilor în participatiune sau locatari.
 Arendatorul, concedentul sau locatorul nu beneficiaza de plati directe pentru terenul arendat, concesionat sau închiriat.
Pentru a obtine plata, cei interesati trebuie sa fie inscrisi in Registrul unic de identificare, sa depuna o cerere la APIA si sa exploateze un teren agricol cu o suprafata de cel putin un hectar.

Niciun comentariu: