marți, 28 noiembrie 2017

Se fac plăți, încă!

Fermierii botoșăneni vor primi peste 200 de milioane de lei până la sfârsitul acestei luni.
 Banii reprezinta avansurile la subventii in cadrul Schemei Unice de Plata pe Suprafata (SAPS), Sprijinul Cuplat Zootehnic (SCZ), dar si subventiile pentru motorina utilizata in agricultura in trimestrul III.
 Astfel, cei aproximativ 20.000 de fermieri din judet vor primi aproape 200 de milioane de lei pentru terenurile pe care le lucreaza.
Anul trecut, acestia au incasat 200 de milioane de lei in cadrul SAPS.
Crescatorii de ovine au intrat deja la plata cu avansurile, fiind vorba de aproximativ 1.184 de fermieri, cu 200.737 de oi care vor primi subventii.
 Acestia vor primi pentru animalele din gospodarii 16 euro pe cap de animal din cei 22,8572, cat este valoarea totala a sprijinului.
Aceleasi sume le vor primi si crescatorii de caprine din judet.
 De asemenea, vor avea banii in conturi si crescatorii de bovine.
Crescatorii de vaci de lapte vor primi 826,0596 euro/cap de animal, cei cu taurine de carne, 1.221,9248 euro/cap de animal si bivolite de lapte, 209,8453 euro/cap de animal.
 Subventia pe motorina aferente perioadei iulie-septembrie 2017, respectiv trimestrul III este deja platita fermierilor, urmand ca in cateva zile sa fie virati banii in conturile tuturor beneficiarilor. Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru.
"Pana pe data de 30 noiembrie se fac toate platile catre fermierii care au depus cereri unice de plata in cadrul SAPS. Acum se efectueaza platile catre fermierii din cadrul SAPS, cu dosarele verificate la teledetectie. Pana la sfarsitul acestei luni se achita si subventiile la motorina pentru trimestrul III si se efectueaza si platile in zootehnie, respectiv avansul din cadrul SCZ (sprijinul cuplat zootehnic). De la 1 decembrie se platesc restul de bani din subventiile pentru SAPS", a declarat un purtător de cuvânt in cadrul APIA .

Niciun comentariu: