joi, 21 decembrie 2017

Pășunat pe perioada întregului an!

Păşunatul animalelor domestice va fi permis pe perioada întregului an crescătorilor care sunt proprietari sau deţin cu orice titlu terenuri agricole ori au acordul scris al proprietarilor de terenuri agricole pe care se păşunează, se arată într-un comunicat al Guvernului.
 Potrivit sursei citate, măsura a fost luată miercuri de Guvern printr-o ordonanţă de urgenţă care ridică interdicţia păşunatului în perioada 6 decembrie - 24 aprilie, pentru o parte din proprietarii de animale domestice.
 Guvernul a stabilit, prin OUG, modificarea prevederilor art. 23 alin.(1) lit.c) din Legea 407/2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic.
 Potrivit noii reglementări, "se interzice păşunatul animalelor domestice în terenul agricol între 6 decembrie şi 24 aprilie, cu excepţia cazurilor în care proprietarul animalelor domestice este proprietar sau deţine cu orice titlu terenul agricol sau are acordul scris al deţinătorului de teren pe care se păşunează".
 Executivul precizează că vechea reglementare prevedea interdicţia păşunatului pentru toţi crescătorii de animale.
 "Această interdicţie ar fi putut să conducă la producerea de însemnate pierderi de animale prin mortalităţi, să creeze premisa renunţării la activitatea de creştere a animalelor, depopulării spaţiului rural, dispariţiei locurilor de muncă şi imposibilităţii asigurării hranei pentru populaţie", se explică în comunicat.(AgrP)

Niciun comentariu: