luni, 17 decembrie 2018

Prognoza meteo: 17 decembrie 2018-14 ianuarie 2019

La Mileanca, pe parcursul acestei săptămâni vremea va fi geroasă și instabilă .
În unele nopți, temperaturile aerului vor scădea până la minus 10 grade Celsius.
 Conform prognozei Administrației Naționale de Meteorogie, în perioada 17 decembrie 2018 – 24 decembrie 2018, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale ale intervalului în regiunile vestice, sudice și estice și apropiate de cele specifice perioadei în rest.
 Regimul pluviometric va fi deficitar în vestul, centrul și nordul țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.
În intervalul 24 decembrie 2018 – 31 decembrie 2018, temperaturile aerului vor avea valori mai ridicate decât cele normale ale intervalului în regiunile intracarpatice și la munte, precum și în sud-estul țării, iar în rest se vor apropia de cele specifice perioadei.
Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale din punct de vedere climatologic, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile vestice, sud-vestice și în estul teritoriului.
În perioada 31 decembrie 2018 – 7 ianuarie 2019, temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice, abatere termică ce va fi mai accentuată în nord-estul țării.
 La nivelul întregii țări, regimul pluviometric se va situa, în general, în jurul celui normal specific acestei săptămâni.
 În intervalul 7 ianuarie 2019 – 14 ianuarie 2019, mediile valorilor termice vor fi ușor mai coborâte decât cele normale climatologic în Moldova și local în Oltenia și Muntenia, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice intervalului.
 Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei, cu posibilitatea unui ușor deficit în vestul și nord-vestul țării.
 La Mileanca, pe parcursul acestei săptămâni vremea va fi rece și instabilă, cu temperaturi maxime cuprinse între 0 minus 5 grade Celsius.
 Cerul va mai mult acoperit.
 Vântul va avea unele intensificări izolate.
Temperatura minimă a aerului se va situa între minus 3 și minus 10 grade Celsius.

Niciun comentariu: