miercuri, 14 august 2019

DOLIU în Mileanca

A încetat să bată inima nobilă a profesorului, prietenului, tatălui, soțului și bunicului Gheorghe Mitoceanu (1944 - 2019).
A plecat între îngeri să interpreteze în fața Domnului un cântec vesel și unul trist.
Vesel, pentru că sufletul lui mare a emis bunătate, cinste și încredere în oameni.
 Trist, pentru că oricât s-ar fi străduit să slujească binele și frumosul pe acest pământ, a lăsat multe lucruri nerealizate, note neinterpretate și vise nevisate.
A încetat să bată inima unui milencean respectat, a unui om mărinimos prin ceea ce a dat oamenilor, fără a cere ceva în schimb.
A fost mulțumit atunci când i-a învățat pe elevi să fie oameni buni însă și să iubească muzica ce i-a fost hrană pentru suflet, libertate și viață. Elevii și colegii și-l vor aminti după calitățile lui: hărnicia, conștiinciozitatea și responsabilitatea.
 În plus, a fost un bun cunoscător al culturii muzicale.
 Multe premii au încununat formațiile de copii îndrumate și coordonate din Mileanca și Hudești : fanfară și dansuri.
 A fost un educator motivant și inspirat, metodic și dedicat, cunoscut printre elevii săi ca un profesor ce le releva profunzimea muzicii de fanfară.
Gheorghe Mitoceanu a fost și un profesor de care elevii lui își amintesc cu deosebită stimă, care i-a inspirat să facă ceea ce doresc cu adevărat și nu ceea ce le impun alți oameni.
 El a oferit cu plăcere consiliere și sfaturi pentru cei care ar putea avea în vedere un viitor în domeniul pe care îl iubea atât de pasionat : muzica instrumentală.
 A fost un vorbitor excelent, un învățător strălucit, entuziast și angajat, a fost un mediator talentat cu capacitatea de a ameliora conflictele dintre oameni.
Comunitatea din Mileanca se află în doliu, iar tristețea acestui dureros moment nu poate fi depășită şi nu va pieri niciodată din amintirea noastră.
 Nu a dispărut din viața locală, pentru că spiritul lui a rămas printre noi, prietenii lui.
La ceasul dureros al despărțirii, cu conștiința nimicniciei noastre, dar cu sentimentul durabil al eternității faptelor, aducem un ultim omagiu lui Gheorghe Mitoceanu, săpând amintirea lui în sufletele noastre.
Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 16 august, 2019 la biserica ”Sfântul Nicolae” din Mileanca, începând cu ora 12:00.
 Dumnezeu să-l odihnească!

Niciun comentariu: