luni, 26 august 2019

Secetă prelungită


Seceta se va accentua în Botoțani, temperaturile aerului vor fi mai mari decât normalul perioadei Vremea nu-și va schimba aspectul nici în următarele săptămâni, respectiv sfârșit de august și început de septembrie, când seceta se va accentua, iar temperaturile maxime ale aerului vor fi mai mari decât normalul perioadei.
Conform prognozei Administrație Naționale de Meteorologie, în perioada 26 august – 2 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval, la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului.
 Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, însă mai accentuat în zonele montane. n săptămâna 2-9 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa peste cele normale, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor putea avea o tendință ușor deficitară, local în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 În perioada 9-16 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toată țara, dar mai ales în sudul și sud-estul teritoriului. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
 În săptămâna 16-23 septembrie, valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a țării.
Cantitățile de precipitații vor putea fi ușor excedentare în regiunile sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Niciun comentariu: