marți, 31 martie 2020

Municipiul Suceava: CARANTINĂ

Municipiul Suceava și alte opt localități învecinate sunt în carantină totală pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.
 Din cele 2.019 cazuri de coronavirus înregistrate pe teritoriul României, nu mai puțin de 593 sunt din județul Suceava.
 Din 65 de decese, 22 de decese sunt din județul Suceava, ultimele 13 fiind confirmate în seara zilei de 30 martie.
 Este vorba despre 13 oameni care au murit în Spitalul Județean de Urgență Suceava, în perioada 22-29 martie a.c., care au fost confirmaţi cu coronavirus.
 Toate cele 13 persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 și 80 de ani, au fost internate în spital în secțiile nefrologie, boli interne, chirurgie plastică, gastroenterologie. Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, a declarat, luni seara, pentru un post de televiziune central, că motivul pentru care au fost raportate toate odată, luni, este că rezultatele testării pentru coronavirus au venit odată, în data de 30 martie.
 Acest context epidemiologic a făcut ca, luni seara, ministrul de Interne, Marcel Vela, să anunțe emiterea Ordonanței Militare nr. 6, prin care municipiul Suceava şi localităţile Adâncata, Salcea, Ipoteşti, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuţi şi Mitocu Dragomirnei intră în carantină totală.
 De asemenea, pe perioada stării de urgență din România s-a instituit și o zonă de protecție, ca perimetru de siguranță, în jurul localităţilor carantinate.(Sursa.www.mnt_SV)

Niciun comentariu: