marți, 19 mai 2020

Cod galben de ploi


Marți, Administrația Națională de Meteorologie a actualizat informarea emisă la începutul acestei săptămâni, pentru instabilitate atmosferică accentuată, prelungind intervalul în care țara noastră va fi afectată de vremea rea până joi seară.
Conform meteorologilor, în intervalul marți, 19 mai, ora 13:30 – joi, 21 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată.
 Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.
 În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 35 l/mp.
 În intervalul marți, 19 mai, ora 21:00 – miercuri, 20 mai, ora 08:00 (COD GALBEN), în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.
Cantitățile de apă vor depăși 25 – 30 l/mp.

Niciun comentariu: