marți, 7 februarie 2023

Frig...până vineri!

 

După ninsori și viscol, meteorologii avertizează că întreaga țară va fi acoperită de un val de frig care va dura până vineri,10 februarie, inclusiv. 
Dacă pe timpul zilei temperaturile se anunță a fi de minus 3 sau minus 4 grade Celsius, noaptea va fi ger “de crapă pietrele”, în special joi și vineri, când temperaturile vor scădea până în jur de minus 20 de grade Celsius.
 “Vremea va fi rece în toate regiunile, cu temperaturi maxime preponderent negative. Va fi ger noaptea și dimineața în regiunile intracarpatice, dar pe arii mai restrânse și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse în marea lor majoritate între minus 14 și minus 4 grade, izolat mai scăzute până spre -20...-18 grade. Vântul va avea intensificări în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, amplificând senzația de frig”, este mesajul Administrației Naționale de Meteorologie.
 Se pare că valul de frig va mai fi resimțit o perioadă, dar mai mult în timpul nopții, pentru că de sâmbătă, în timpul zilei se vor înregistra și temperaturi pozitive.

Niciun comentariu: