luni, 26 februarie 2024

Elevii se întorc la cursuri

 

Elevii și copiii de grădiniță din București și din 25 de județe încep luni, 26 februarie, modulul 4 de cursuri, după o săptămână de vacanță de schi, potrivit structurii anului școlar curent.
 Elevii din alte 14 județe intră în vacanța mobilă, până luni, 4 martie, când revin la cursuri în modulul 4, elevii de clasa a XII-a începând săptămâna viitoare cu simularea Bacalaureatului 2024.
 Elevii din alte 14 județe, adică Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, au terminat ultima săptămână din modulul 3 de cursuri vineri, 22 februarie, iar de luni sunt în vacanța de schi.
 Vacanța de schi este stabilită de fiecare inspectorat școlar în funcție de consultările cu părinții, elevii și partenerii instituționali și a fost instituită prima dată în anul școlar 2022-2023 la presiunea patronilor de resorturi de schi și instalații de transport pe cablu, conform surselor Edupedu.ro.
 Perioada în care este stabilită este într-una din trei săptămâni din luna februarie. 
Această vacanță de schi este „mobilă” și face ca fiecare județ să aibă o structură ușor diferită a anului școlar: modulele 3 și 4 sunt diferite ca durată. acanța de schi 19 – 25 februarie Argeș, Bihor, Brăila, București, Buzău, Botoșani, Călărași, Cluj, Caraș-Severin ,Covasna, Dâmbovița ,Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița ,Iași,, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Vaslui, Vrancea, Teleorman.

Niciun comentariu: