miercuri, 28 februarie 2024

”Miercurea alarmelor”

 

Sirenele de alarmare din toată țara vor suna astăzi, timp de o oră, începând de la ora 10.00, într-un exercițiu național de verificare a funcționării acestora, „Miercurea alarmelor”. în intervalul orar 10.00-11.00 a avut loc exercițiul de alarmare publică „Miercurea alarmelor”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor pe întreg teritoriul național. Astfel, sirenele din țară vor emite semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților. 
Înştiinţarea, avertizarea, prealarmarea şi alarmarea se realizează în scopul dispunerii măsurilor de protecție a populaţiei și bunurilor materiale, precum şi pentru limitarea efectelor dezastrelor. 
Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. e asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare este utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă. 
Această metodă destinată protecției populației civile poate fi utilizată și pe timpul conflictelor armate. 
Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate. (Sursa: hotnews.ro)

Niciun comentariu: