luni, 19 mai 2008

Cat: Diamantul negru

Stăpânul pisicii Sooty s-a consolat după pierderea animalului transformându-l într-un diamant negru foarte rar, cu ajutorul unei firme care face pietre preţioase din cenuşa oamenilor şi a animalelor.
Acesta este considerat primul diamant negru creat din cenuşă, relatează The Telegraph.
Experţii de la firma LifeGem, din Chicago, au extras două grame de carbon din 100 de grame de cenuşă ale pisicii pentru a realiza piatra.
Carbonul a fost pus, apoi, într-o presă pentru diamante, expusă la temperatura de 3.000 de grade Celsius şi lăsată sub o greutate de 40 de tone, timp de două săptămâni.
Proprietarul pisicii, Sue, de 45 de ani, a dorit ca diamantul să aibă exact culoarea lui Sooty, aşa că experţii firmei au fost nevoiţi să dezvolte o tehnică specială pentru a obţine nuanţa respectivă.
Odată obţinută forma pietrei, aceasta a fost expusă electronilor, timp de 24 de ore, pentru a-şi schimba culoarea. Rezultatul a fost un diamant negru, înconjurat de diamante albe mai mici, inelul valorând 2.000 de lire sterline.
"Când a murit Sooty am fost şocat pentru că avea doar 11 ani şi nu era bolnavă. Totul s-a întâmplat foarte brusc", a spus Sue. David Hampton, director executiv al LifeGem, a spus că "acesta este primul diamant negru din lume creat din cenuşă, în acest mod".

Niciun comentariu: