sâmbătă, 13 septembrie 2008

Şcoala începe!

Luni, la ora 8, peste 200 de elevi milenceni din clasele I-VIII vor reveni în sălile de clasă.



Semestrul I al anului şcolar 2008-2009 se va încheia pe 30 ianuarie 2009 şi va fi întrerupt de vacanţa de iarnă care va fi între 20 decembrie şi 4 ianuarie. Elevii din clasele I-IV şi preşcolarii vor avea şi o a doua vacanţă, între 27 octombrie şi 2 noiembrie. Anul şcolar 2008-2009, care se va încheia pe 13 iunie 2009, cuprinde 35 de săptămâni de şcoală şi este organizat în două semestre.
Şi anul acesta se înregistrează probleme în ceea ce priveşte calitatea condiţiilor din anumite şcoli, unele neavînd autorizaţie sanitară de funcţionare din cauza grupurilor sanitare necorespunzătoare, a lipsei apei potabile şi a canalizării, a mobilierului învechit sau a iluminării deficitare a claselor.
Elevii milenceni vor fi privati si in acest an scolar de laboratoarele de specialitate, bibliotecile si salile de sport din unitatile de invatamant in care sunt inscrisi, fiind nevoiti sa invete in schimburi, in săli improvizate pentru două schimburi.

Scolile ( Codreni, Mileanca) aflate de doi ani in programul de reabilitare finantat de Banca Europeana de Investitii (BEI) au si acum sali de curs cu peretii crapati si cu tencuiala cazută.
Au mai rămas două zile până la deschiderea anului şcolar!