joi, 11 septembrie 2008

Tinerii milenceni!

Majoritatea tinerilor milenceni nu vor să plece definitiv din sat, chiar dacă sunt nemultumiţi de nivelul de trai din România. Potrivit Sondajului InfoM, tinerii se plang cel mai mult de salariile mici, casele scumpe şi creditele inaccesibile.

Peste 80% din tinerii chestionaţi nu vor să se stabilească în altă ţară. Totuşi, 30% dintre aceştia ar pleca temporar să muncească în străinătate pentru a-şi cumpăra o casă sau pentru un trai decent.

Peste 90% dintre tineri nu-şi pot cumpăra o locuinţă din cauza veniturilor mici, a accesului greu la credite pe termen lung, dar şi a situaţiei existente pe piaţa imobiliară. Cu toate acestea, aproape 20% dintre tineri spun că deţin o maşină personală, iar o treime au şi locuinţă.

Pe de altă parte, aproape 45% din cei chestionaţi cred că vor trăi mai bine peste un an, iar peste 35% sunt de părere că vor avea aceleaşi condiţii de trai. Pricipalele priorităţi ale tinerilor în următorii ani sunt găsirea unui loc de muncă, continuarea studiilor şi îmbunătăţirea calificării profesionale.

Barometrul de Opinie Publică Tineret a fost realizat în perioada 24 iunie-23 iulie pe un eşantion de 305 persoane, din grupa de varsta 14-35 de ani, cu o eroare de - 2,8%.