joi, 11 septembrie 2008

Citesc,deci sunt fericit şi iubesc!

Un studiu efectuat în Marea Britanie a dovedit că există o diferenţă vizibilă între persoanele care citesc şi cele care nu citesc. Cercetarea, care a urmărit în special fericirea bărbaţilor, a confirmat că numai 50% din bărbaţii care citesc puţin sau deloc, erau satisfăcuţi de viaţa lor, faţă de 78% dintre cei care citesc des.

La vârsta de 34 de ani, numai 52% din bărbaţii care citesc puţin erau căsătoriţi sau aveau o prietenă, în comparaţie cu cei 68% care citesc des. La femei aceste cifre erau apropiate, 60% în primul caz şi 70% pentru cel de-al doilea.

În timp ce opt din zece oameni, aproximativ 78% dintre persoanele care citesc, locuiau deja într-o casă proprietate personală, numai patru din zece, aproape 42% dintre cei care nu citesc, aveau propria casă. Bărbaţii care nu citesc locuiesc singuri în 43% dintre cazuri, spre deosebire de cei 30% care citesc.

Studiul a mai dezvăluit că persoanele care au mai puţine lecturi au mai multe şanse să consume alcool şi ţigări în cantităţi sporite. Mai mult de o treime dintre aceştia, 36%, beau aproape 40 de pahare de alcool pe săptămână, în comparaţie cu numai 17% dintre cei care citesc des. 42% dintre femeile care citesc puţin fumează în fiecare zi, spre deosebire de cele 19% care citesc des.