vineri, 2 ianuarie 2009

Spune-mi ce muzică asculţi...


ca să-ţi zic cine eşti!.
Specialiştii precizează că muzica are efect asupra metabolismului, mai ales dacă este ascultată o melodie preferată sau un gen de muzică preferat. De asemenea, volumul şi başii au şi ei un rol important.

Muzica poate reduce riscul apariţie bolilor de inimă şi scade nivelul colesterolului, susţin cercetătoriii de la Centru de Cardiologie Preventivă din cadrul Universităţii Maryland din Statele Unite ale Americii.

Pentru persoanele vârstnice este de preferat ca ritmul să fie mereu schimbat, pentru ca circulaţia sângelui să fie stimulată.

Mai mult, în timpul cercetării s-a putut constata că melodiile celor de la Red Hot Chili Peppers i-a determinat pe subiecţi să găsească mai uşor soluţii la problemele lor, iar muzica lui Ozzy Osbourn i-a făcut plini de viaţă. Pe de altă parte, simfoniile lui Mozart dau o stare de calm, iar muzica lui Bach îmbunătăţeşte capacitatea de concentrare.

Persoanele voluntare au fost supuse unor analize diverse pentru a se putea vedea în ce mod acţionează muzica asupra sănătăţii. În zilele în care subiecţii nu aveau parte de muzica preferată starea acestora se înrăutăţea, în sensul că deveneau mai agitaţi şi irascibili, lucru care duce la creşterea tensiunii arteriale, au precizat oamenii de ştiinţă.

Pentru ca beneficiile muzici să fie depline, cercetătorii recomandă acest remediu cel mult o jumătate de oră pe zi.

Un comentariu:

3Minator spunea...

Dar un studiu despre ascultătorii de manele? Ce va spune, oare? Că votează... salamul şi rachiul?
Heavy metal rules!!!!!