luni, 10 octombrie 2011

Taxă de gabarit!

Conducătorii auto de mare tonaj care trec pe drumul din satul Scutari,vor trebui să plătească o taxă de gabarit.
Aceasta va fi impusă printr-o hotărâre de Consiliu Local deoarece maşinile care transportă material pietros distrug drumul care face legătura cu satul respectiv. Mai multe porţiuni din drum s-au lăsat, existând posibilitatea ca drumul să fie impracticabil.
Primarul comunei, Ioan Ursachi, a declarat că nu este normal ca administraţia locală, din banii sătenilor, să repare ceea ce strică patronii care vor să se îmbogăţească. Drumul a fost afectat şi de ploile din luna iulie, iar reparaţiile au fost făcute tot din banii de la bugetul local.
„Drumul din satul Scutari a fost afectat de ploile din vara acestui an şi s-a şubrezit destul de mult. Am reuşit din resurse proprii să îl facem circulabil, în aşa fel încât locuitorii de acolo să se poată deplasa. Nu este admisibil ca sătenii să plătească ce distrug alţii. Nu sunt împotiva celor care exploatează pietriș și nisip, însă pentru pagubele pe care le fac, trebuie să plătească.
Se vor stabili sumele ce trebuie să le achite şi, prin urmare, este obligaţia lor să circule în legalitate. Oamenii de la Scutari au dreptate şi voi fi alături de ei“, a spus primarul.
Locuitorii satului Scutari spun că măsura adoptată de Consiliul Local este foarte bună, deoarece şoferii care folosesc drumul şi exploatează material lemnos ori pietriș circulă cu maşini grele de zeci de tone.
Sătenii sunt de părere că un angajat al primăriei ar trebui să stea la intrarea în sat şi să taxeze toate maşinile care depăşesc gabaritul prevăzut în hotărârea Consiliului Local, în aşa fel încât să nu scape nici un „bogătaş“ care le strică drumul.

Niciun comentariu: