marți, 29 mai 2012

Comunicat APIA

In atentia depunatorilor de cereri de sprijin pentru plati nationale directe complementare – sector zootehnic, specia ovine/caprine, prevazute de ordinul MADR nr. 98/2010.
Etapa urmatoare primirii si verificarii cererilor de sprijin, pana la momentul autorizarii si platii lor, este CONTROLUL LA FATA LOCULUI pentru efectivele de animale pentru care se solicita subventia. Atentionam depunatorii de cereri ca sunt obligati a mentine efectivele in exploatatie pana la termenul de 20 August 2012 si ca acestea trebuie sa fie prezentate la control cu crotalii auriculare simple sau electronice conform Ordinului ANSVSA nr. 39/2010.
Lipsa crotaliilor sau neconformitatea lor fata de conditiile tehnice care trebuie indeplinite de mijloacele oficiale de identificare, precum si pentru stabilirea conditiilor de aplicare a acestora pe teritoriul Romaniei, conduc la excluderea de la plata a animalului in cauza.
Controversata idee de a transmite datele prin sms fermierilor despre subvenţiile acordate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură se pare că a fost înlocuită cu idea de a plasa responsabilitatea informării acestora primăriilor.
Conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al instituţiei,  de această problema se va ocupa conducerea APIA centrală. Momentan fiind în discuţie mai multe variante.
Probabil se vor transmite nişte liste cu programările către primării, iar prin agenţii agricoli pe bază de listă să-i informeze pe fermieri.
Costurile ar fi mai mici, dar deocamdată acest proiect este la nivel de discuţie.

Niciun comentariu: