marți, 29 mai 2012

Președinții și locțiitorii secțiilor de votare

La Tribunalul Botoşani a avut loc luni tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor şi locţiitorilor la secţiile de votare. S-au desemnat prin această procedură conducerile a 417 astfel de entităţi din tot judeţul, dintre care 85 din municipiul Botoşani.
  Tragerea la sorţi a avut loc în prezenţi preşedintelui Tribunalului, Adrian Toporăscu şi a mai multor membri ai Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean.
Mileanca- Președinte: Muraru Valentina; locțiitor :  Ștefănucă Nicoleta.
Codreni - Președinte: Ștefăneascu Laura, locțiitor: Țurcănașu Gh.
Seliștea - Președinte: Dorin Niță, locțiitor: Toșcariu Viorela.
Scutari - Președinte: Andrian Dorin, locțiitor: Pascariu Luminița Doina.
Biroul Electoral de Circumscripţie Judeţean a emis o hotărâre în care se precizează numărul necesar de urne pentru fiecăre secţie de votare pentru scutinul electoral desfăşurat pe 10 iunie, conform prevederilor legale aflate în vigoare.
Astfel, în fiecare secţie de votare se vor asigura câte cinci urne de vot: patru urne amplasate în incinta secţiei de votare fiecare corespunzătoare celor patru tipuri de buletine de vot (consiliu local, consiliu judeţean, primar şi preşedinte al consiliului judeţean) şi o urnă specială transportabilă pentru alegătorii în stare de invaliditate sau netransportabili.
Cei care doresc să solicite la domiciliu o urnă specială vor trebui sa facă, potrivit reglementărilor în vigoare, o cerere către preşedintele biroului celei mai apropiate secţii de votare, pentru a-ţi putea exercita dreptul la vot.
Conform articolului 2 din aceiaşi hotărâre: „Introducerea buletinului de vot în altă urnă decât cea destinată tipului de autoritate locală, nu atrage anularea acestuia”

Niciun comentariu: