vineri, 4 mai 2012

Din 11 mai, în campanie electorală!

Marţi noapte, la ora 24:00, a expirat termenul de depunere a dosarelor de candidatură la alegerile locale, iar până ieri la ora 24:00 s-au putut formula contestaţiile la candidaturile depuse.
 De astăzi se va lucra la soluţionarea contestaţiilor, apoi se va decide cîte dintre acestea vor rămâne definitive, iar din 11 mai se intră oficial în campania electorală.
 Potrivit calendarului stabilit de Guvern, după expirarea perioadei de înscriere la scrutin, candidaturile trebuie să fie stabilite ca definitive până cel târziu pe 8 mai.
 Apoi, după centralizarea de către Birourile de circumscripţie a listelor depuse de partide, alianţe şi independenţi şi transmiterea acestei situaţii către Biroul Electoral Central se intră în linie dreaptă către ultimele măsuri de dinaintea începerii efective a campaniei.
 Urmează stabilirea timpilor de antenă pentru TVR şi SRR, completarea Birourilor electorale unde este cazul, iar cel târziu în 10 mai se va trage la sorţi ordinea pe buletinul de vot pentru fiecare circumscripţie.
 Pe 11 mai începe campania electorală.
 Aceasta se încheie pe 9 iunie 2012, ora 07:00.
Pe 10 iunie, secţiile de votare se deschid la 7.00 şi se închid la ora 21.00.

Niciun comentariu: