miercuri, 4 iulie 2012

Profesorii monitorizaţi de inspectori!

Absolvenţii de clasa a VIII-a care nu au reuşit să ia nici măcar 5 la Evaluarea Naţională au locuri asigurate la liceu.
Situaţia notelor este dramatică în special în mediul rural, unde numărul elevilor cu note mai mici de 5 este foarte mare, dar nici în mediul urban nu este mai roz.
Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean nu aruncă însă întreaga vină doar asupra elevilor, ci şi a profesorilor.
Prin urmare, cei care predau Limba română sau Matematica vor fi atent monitorizaţi de inspectorii şcolari, pentru a se vedea dacă îşi fac datoria cu simţ de răspundere sau dacă doar vin la ore şi pun note în catalog, fără a le verifica elevilor cunoştinţele.
 „Comparativ cu anul trecut, avem o creştere a numărului notelor de 10, dar şi o creştere semnificativă a notelor sub 5. Pe parcursul anului şcolar viitor vom face o monitorizare, vom avea inspecţii ge-nerale, iar profesorii de la Limba şi literatura română şi Matematică vor fi monitorizaţi, pentru a vedea cauzele ce conduc la obţinerea acestor note mici. Vom solicita unităţilor şcolare o statistică cu notele obţinute din clasa a V-a până în clasa a VIII-a. Una din cauze poate fi că nu mai sunt supravegheaţi suficient copiii, dar în acelaşi timp şi marea fluctuaţie a cadrelor didactice din unităţile şcolare. Nu pun în balanţă pregătirea cadrelor didactice, dar pe parcursul unui ciclu şcolar copiii nu beneficiază de acelaşi profesor. An de an li se schimbă profesorul şi există o oarecare discordanţă dintre modul de abordare al unui profesor faţă de altul“,se comunică de la ISJ.

Niciun comentariu: