luni, 15 iunie 2015

Instabilitate atmosferică!

Meteorologii au emis o avertizare cod galben pentru 27 de judeţe din nordul, estul şi centrul ţării, unde începând de marţi la prânz şi până miercuri seară se pot produce ploi torenţiale, vijelii şi descărcări electrice.
 Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, de luni după-amiază şi până în prima parte a nopţii de miercuri spre joi, în nordul, centrul şi estul ţării vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată.
 În cele 27 de judeţe avertizate cu cod galben se vor produce averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, care izolat vor lua aspect de vijelie, precum şi căderi de grindină.
Cantităţile de apă vor depăşi local 25-30 de litri pe metru pătrat şi izolat 50-60 de litri pe metru pătrat. În restul teritoriului, fenomenele de instabilitate atmosferică se vor semnala pe arii restrânse. Avertizarea va intra în vigoare astăzi, la ora 12.00 şi a fost emisă pentru judeţele Constanţa, Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Buzău, Vrancea, Galaţi, Vaslui, Bacău, Neamţ, Iaşi, Botoşani, Suceava, Maramureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu şi jumătatea de nord a judeţelor Prahova, Dâmboviţa, Argeş şi Vâlcea.
 De asemenea, până marţi seară vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată în zonele montane şi submontane, în Crişana, Maramureş, Transilvania, Moldova şi pe spaţii mai restrânse în rest, potrivit unei informări transmise duminică de ANM.( Mediafax)

Niciun comentariu: