luni, 8 iunie 2015

Nu se renunță la hârtii!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) preia cererile de plată ale fermierilor și pe suport de hârtie.
 Măsura a fost luată deoarece durata de completare a cererii online este foarte mare.
 Beneficiarii de subvenții se pot prezenta la centrul APIA Botoșani, în cazul în care solicită la plată o suprafaţă de peste 50 hectare teren agricol, sau la centrele locale ale instituţiei, dacă solicită la plată o suprafaţă de până la 50 hectare teren agricol.
 “Menţionăm că, la momentul actual, este digitizată şi pregătită pentru depunerea cererilor o suprafaţă de 2.612.545 hectare, suprafaţă care aparţine unui număr de 101.733 fermieri, care sunt aşteptaţi să depună cererea de plată”, a transmis APIA.
 La depunerea cererii unice de plată, fermierul trebuie să prezinte documentele care dovedesc utilizarea terenului agricol, inclusiv a terenurilor care conţin zone de interes ecologic, precum şi a animalelor.
 Reamintim că a fost prelungit termenul de depunere a cererilor de subvenţie, cu 25 de zile faţă de data limită anunţată iniţial, 15 iunie.
 Cei care vor depune documentele după această dată vor plăti o penalizare de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.
 Fermierii care depun cererea unică de plată şi toată documentaţia necesară până la 15 iunie sunt scutiţi de penalizări.

Niciun comentariu: