vineri, 4 decembrie 2015

Invitație la lectură

Joan D. Vinge s-a născut pe 2 aprilie 1948, în Baltimore, Maryland, a crescut în San Diego, studiind antropologia la San Diego University, după care a petrecut câţiva ani în California.
 A publicat prima povestire, “The Soldier”, în 1974, în numărul 14 al revistei Orbit.
 Considerată acum una dintre “reginele” SF-ului, Joan D. Vinge a câştigat două premii Hugo, pentru romanul scurt “Eyes of Amber” (1977) şi pentru romanul “The Snow Queen” – “Regina Zăpezilor” (1981).
 Printre celelalte romane pe care le-a semnat se numără “Catspaw”, “The Summer Queen”, “Tangled Up in Blue” sau “The Heaven Chronicles”.
 A scris, de asemenea, numeroase adaptări literare după scenarii de film. “The Snow Queen” – “Regina Zăpezilor” este o minunată reinterpretare a basmului lui Hans Christian Andersen, “Crăiasa Zăpezii”.
 După 150 de ani de domnie, timpul Reginei Zăpezilor se apropie de sfârşit.
 În curând, poarta galactică ce leagă planeta Tiamat de alte lumi se va închide şi vremea Iernii se va termina odată cu venirea la putere a Verii.
 Dar nu este totul pierdut dacă planul lui Arianrhod, Regina Iernii cea coruptă şi veşnic tânără, se va împlini.
 De cealaltă parte a lumii, Moon, unul dintre oamenii Verii, este prinsă în mrejele urzelilor Reginei şi va trebui să lupte cu toate forţele pentru a împiedica un viitor sumbru.

Niciun comentariu: