vineri, 4 decembrie 2015

Pentru cadourile de Crãciun 110 euro!

Românii îsi propun sã cheltuiascã pentru cadourile de Crãciun 110 euro, reprezentând o treime din venituri, ceea ce îi claseazã pe primul loc în Europa în functie de raportarea la venituri, desi cea mai mare sumã este alocatã de britanici, de 420 euro, aratã un studiu realizat de ING.
 Astfel, britanicii intentioneazã sã cheltuiascã cel mai mult pe cadourile de Crãciun fatã de restul europenilor, americanilor si australienilor, dar suma alocatã de acestia reprezintã 15% din veniturile lor medii lunare, rezultã din Raportul ING privind cheltuielile de Crãciun si Anul Nou, la care au participat peste 13.000 de persoane.
 Totusi, românii sunt cei care intentioneazã sã aloce pe cheltuielile de Crãciun cel mai mare procent din veniturile lunare nete, respectiv 32%, raportat la venituri nete medii lunare de 346 euro.
 Studiul a luat în calcul datele Eurostat pentru veniturile nete medii din anul 2013.
 Românii sunt urmati în clasament de cehi (cu 25% din venituri) si britanici (15%) în ceea ce priveste cheltuielile de Crãciun în raport cu venitul net.
 „Cu toate cã situatia economicã s-a imbunãtãtit în cea mai mare parte a Europei, studiul relevã cã majoritatea europenilor îsi mentin în acest an o abordare prudentã privind cheltuielile de Crãciun si intentioneazã sã investeascã o sumã similarã cu cea cheltuitã în 2014.
Doar unul din sase europeni (16%) intentioneazã sã cheltuiascã mai mult în 2015“, se aratã într-un comunicat ING. O treime din europeni (33%) au economisit pentru Crãciunul din acest an, cei mai multi fiind cei din Marea Britanie (43%) si România (42%).
 În plus, mai putin de una din zece persoane din Europa (9%) s-a îndatorat anul trecut pentru cheltuielile de Crãciun, ceea ce aratã cã majoritatea au o abordare prudentã.
 Cu toate acestea, britanicii si românii s-au îndatorat mai mult decât restul Europei (cu 15%, respectiv 16%). În timp ce unii declarã cã sunt dornici sã îsi planifice cheltuielile si sã economiseascã, studiul aratã cã aproape jumãtate din europeni nu au încã un buget clar pentru Crãciun si nu stiu cât de mult vor cheltui în final.
Nemtii sunt cei care declarã în numãr cel mai mare cã vor stabili un buget clar pentru Crãciun (63%), în timp ce locuitorii din Polonia si Belgia (50%) nu sunt siguri cã vor face acest lucru.
 Potrivit studiului, 40% dintre români sunt nehotãrîti cu privire la cât vor cheltui pentru sãrbãtori.

Niciun comentariu: