duminică, 22 mai 2016

Festivalul Concurs Interjudețean ”Satule, mândră grădină”- Bucecea

La  sfârșitul  săptămânii orășelul Bucecea a  găzduit a XXXVII –a ediție a Festivalului Concurs Interjudețean ”Satule, mândră grădină”, care, în ciuda denumirii, a reunit nu doar artiști din România, ci și din Republica Moldova și Ucraina.
 Centrul Cultural din mijlocul urbei s-a umplut vineri după-amiază, în prima zi a manifestărilor, când au intrat în concurs, pe rând, copii de 9 – 11 ani și 12 – 18 ani, dar și tineri cu vârsta cuprinsă între 19 și 29 de ani, cu toții încercând să impresioneze juriul.
 Acesta este condus de celebra realizatoare TV Elise Stan, fostă producătoare a emisiunii ”O dată-n viață” de la Televiziunea Română și îi are în componență, printre alții, pe Ioan Cobâlă - dirijor orchestrator, Iurie Levcik – directorul Centrului Cultural Român din Cernăuți, Dan Doboș - directorul Orchestrei Rapsozii Botoșanilor și Vasile Pohoață – realizator TVR și Radio Iași.
La acest Festival a participat și elevul Așchioapei Renato Emanuel ( îndrumător artistic: dl. Gh. Mitoceanu) din Mileanca, ocupând locul doi.

Niciun comentariu: