marți, 6 septembrie 2016

Consilier personal ...de diasporă!

Cu patru luni inainte de alegerile parlamentare, in prima zi a sesiunii de toamna, 23 de senatori si deputati de la PSD, PNL si independenti au depus, la Camera Deputatilor, o propunere legislativa potrivit careia primarii vor putea sa isi angajeze, un consilier personal pe probleme de diaspora, pentru a mentine legatura cu românii care traiesc in afara tarii.
Este un proiect de lege de modificare si completare a legii administratiei publice locale 215/2001. Astfel, primarii oraselor, municipiilor, al municipiului resedinta de judet, pot angaja, in limita numarului maxim de posturi aprobate, la cabinetul primarului, compartiment distinct format dintr-un consilier personal pentru relaţia cu diaspora, membru al cabinetului primarului. Potrivit initiatorilor, prin propunerea legislativa se doreste o legă
tura extrem de stransa intre românii de pretutindeni si România, dar si o implicare directa si continua in dezvoltarea ţării .
 Diaspora este parte integranta a României, implicarea diasporei în reorganizarea valorilor sociale, schimbarea mentalitatilor si asumarea pro-activa a realitatilor din tara este esentiala, mai ales printr-un proces de implicare directa.
 Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor în data de 1 septembrie, forul decizional in acest caz fiind Senatul. Propunerea legislativa este semnata de 23 de deputati si senatori de la PSD, PNL si neafiliati.

Niciun comentariu: