vineri, 18 noiembrie 2011

Invitație la lectură: ,,Cea mai frumoasă carte din lume", de Eric Emmanuel Schmitt

Scriitorul Eric Emmanuel Schmitt a primit numeroase premii și distincții în cei 20 de ani de la debut (în anul 1991), iar în anul 2000 a fost numit "Chevalier des Arts et des Lettres". Cărțile sale au mare succes în țările europene și România nu face excepție. În seria de autor "Eric Emmanuel Schmitt" au apărut la editura Humanitas romanele "Milarepa", "Oscar și Tanti Roz", "Domnul Ibrahim și florile din Coran", "Copilul lui Noe", "Viața mea cu Mozart", "Secta Expozițiilor" și "Evanghelia după Pilat".
"«Cea mai frumoasă carte din lume» este constituită din opt povestiri, toate despre femei care fie și-au ratat viața, fie au ajuns pe valul succesului. De la vânzătoarea modistă pasionată de lectură la miliardara arogantă cu trecut misterios, de la soția dezamăgită de viața dublă a soțului ei la amanta sacrificată pentru binele familiei bărbatului iubit, de la deținuta politică la prințesa nonconformistă, femeile din cele opt povestiri deapănă istorii aparent simple, ce conțin o adevărată filosofie de viață.
Povestirile din această carte doresc să transmită cititorului faptul că, așa cum gândești, contează și viața pe care o trăiești și, indiferent de vârstă sau condiție socială, nevoia de fericire rămâne întotdeauna aceeași. «Cea mai frumoasă carte din lume» este o lectură accesibilă în care Eric Emmanuel Schmitt își încîntă cititorul cu stilul său strălucit, plin de spirit și cu poveștile lui de iubire care dezvăluie natura magică a întâmplărilor de fiecare zi",ne-a relatat Sebastaian Mitoceanu, bibliotecar la Biblioteca Mileanca,

Niciun comentariu: