marți, 3 februarie 2015

Subvenții pentru motorină

Fermierii milenceni care au beneficiat de subvenţii pentru motorina utilizată în activităţile agricole mecanizate sunt aşteptaţi la sediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), pentru a depune deconturile pentru combustibilul utilizat în ultimul trimestru al anului trecut.
 Aceştia au termen până pe 27 februarie să aducă documente justificative privind încasarea sprijinului de stat.
 Specialiştii din agricultură susţin că procedurile sunt similare celor de anul trecut, doar că în acest an fermierii depun deconturi şi nu angajamente.
 Acestea sunt necesare pentru acţiunile de control în rândul beneficiarilor acestei forme de sprijin pentru a nu se repeta situaţiile din anii trecuţi, când nu se putea verifica clar dacă subvenţiile au ajuns într-adevăr în agricultură.
De asemenea, pentru motorina utilizată în activităţile mecanizate în cadrul ultimului trimestru din anul trecut, fermierii îşi vor primi subvenţiile până pe 30 iunie.
 Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro pe 1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.
Valoarea se calculează în lei.
 Anul trecut, la nivelul comunei, doar 15  fermieri au depus cereri pentru obţinerea subvenţiei pentru motorină.

Niciun comentariu: